Middelbare en hoge bewolking

Ruurlo – Vandaag is het droog en licht tot half bewolkt met middelbare en hoge bewolking waar de zon geregeld wat flauw doorheen schijnt. De temperatuur stijgt naar 24 tot 26 º C. bij een matige zuidwesten wind. Komende nacht trekt – wat eerder dan verwacht – een koufront over met veel bewolking en wat regen en regenbuien. De temperatuur daalt niet lager dan 12 tot 14 º C. bij een zwakke tot af en toe een matige westen tot zuidwesten wind.

Op Koninginnedag is het overwegend droog In de ochtend is het zwaar tot geheel bewolkt. ‘s Middags wordt het half tot zwaar bewolkt met vooral later in de middag perioden met een “oranje zonnetje”. Het kwik stijgt niet hoger dan 14 tot 16 º C. De wind is matig en soms even vrij krachtig uit het westzuidwesten. Morgennacht is het droog en half tot af en toe zwaar bewolkt met wat opklaringen. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 º C. en de wind is zwak uit het zuidzuidwesten. (Bron: WeerstationRuurlo)
* De foto is gisterenochtend gemaakt door Gerdien en Hans Weikamp. Zij mailen: “Het is leuk om te zien,  hoe vanochtend even na zonsopgang een mistdeken over de weilanden trok. En wij een haas erg dicht konden benaderen.”