Fietscrossbaan dichterbij door schenking

Ruurlo – De nieuwe fietscrossbaan in Ruuro is een forse pedaaltrap dichterbij gekomen. Het Coöperatiefonds van Rabobank Graafschap Noord heeft aan de initiatiefnemers een schenking gedaan van 8.100 euro.
 

* Foto archief TostiePress/RuurloVandaag

In mei leverde een handtekeningactie driehonderd steunbetuigingen op voor het inititiatief om de Ruurlose jeugd weer aan een crossbaan te helpen. Eerder was er – van 1980 tot 1986 – zo’n baan in Ruurlo waar onder de clubnaam The Joyrijders de kids zich konden uitleven. In de buurt van die toenmalige locatie wordt nu de nieuwe crossbaan gedacht: nabij de skatebaan aan de Wildenborchseweg. Ook de gemeente – eigenaresse van het terrein –  lijkt deze locatie dicht bij de dorpskern geschikt te vinden.

  
De initiatiefnemers denken aan een baan die tussen de 200 en 250 meter lang is. De aanlegkosten zijn geraamd op 30.000 euro, maar kunnen door zelfwerkzaamheid flink lager uitvallen. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig. Wie de handen uit de mouwen wil steken of wil sponsoren met materiaal kan een email sturen naar
hulp@thejoyriders.com. Zie verder de info op www.thejoyriders.com .
Het initiatief had ook de aandacht van Graafschap TV. Klik op onderstaande link:

 LINK