Explosie Poelepetaten populatie!

Ruurlo – Wij doen een chapeau voor Moeder Natuur. Het heeft haar in het naseizoen van 2009 behaagd de geboorte mogelijk te maken van 11 Baby Poelepetaten. Een opmerkelijke gebeurtenis, want Poelepetaten zijn geen fanatieke kraammoeders. Of ze vertikken het gewoon op de eieren te gaan zitten, of ze broeden ze wel uit en laten vervolgens hun kids in de steek. Die dan sterven aan moederwarmte, dan wel catering zijn geworden voor de Verschrikkelijke Roofvogels.
Daarom laat onze hofleverancier te Wageningen de Poelepetaat-eieren, die hij op zijn erf vindt, veiligheidshalve uitbroeden door een Barneveldse kip. En hadden we net nog bij hem 8 Kind Poelepetaten gehaald!
 

Onze Moeder Poelepetaat had zich teruggetrokken in het dichte struweel. We dachten dat zij ook ten prooi was gevallen in de zich in evenwicht houdende faunawereld, waarin de sterksten – of de slimsten – overleven.
Maar zojuist kwam Moeder P., tot ons onuitsprekelijk geluk, ineens te voorschijn met haar kroost, Pa Poelepetaat trots zijn schare volgend. De camera was onder handbereik, dus hierbij toont heet van de naald Poelepetaat Peetvader trots het FiLMPJe! (In plaats van kaarten).