Goede zondagmiddag, lezers…

Ruurlo – Goedemiddag lezers. Er zijn weinig berichten uit ’s Gravenhage, het politieke centrum waar beleid wordt gemaakt dat ook de burgers van Ruurlo kan treffen. Vandaar dat ik af en toe mijn blikken even over de Veengoot en de Baakse Beek richt. Ik houd ze daar, namens u, scherp in de gaten en zal blijven becommentariëren als daar dingen gebeuren, die me niet bevallen. Bijvoorbeeld, dat mijn idee (nog) niet is overgenomen om een Nationale Denktank te installeren (zoiets als de Nationale Ombudsman), die plannen van de regering van een bindend advies voorziet. In deze Denktank zitten onafhankelijke personen met een vooruitziende kennis. Neem een futuroloog, een trendwatcher, een captain of industrie, een Godsdienstenkenner, een financiële analist, een polemoloog, een psychoanalyticus, een schrijver als Geert Mak en nog een stelletje andere intelligente mensen. Zij kunnen geheel onafhankelijk van instituten, commissies of teeveeprogramma’s nadenken over de gevolgen van een voorstel dat genomen dreigt te worden.
Zo’n Denktank kan voorkomen dat er kostbaar geld wordt gespendeerd aan tot mislukking gedoemde politieke projecten als de Hogesnelheidslijn, de Betuwelijn, de metrotunnel in Amsterdam, de OV-jaarkaart, het rekeningrijden en de asfaltverbredingen van meneer Eurlings. De Denktank zou misschien alternatieve voorstellen kunnen doen voor een nationale gezondheidszorg, gratis openbaar vervoer, de toekomst van de kinderopvang en het bestaansrecht (?) van de Eerste Kamer en het provinciaal bestuur.
Een denktank zou voor de toekomst veel geld kunnen besparen, want die bezuinigingen van 18 miljard van MaxiMark – dat redt het olijke, schouderkloppende duo nooit.
 
* Terug in Ruurlo worden we door een attente lezer gewaarschuwd voor mogelijke oplichting. Hij ontving een brief van de firma Wellnes & More, met de mededeling dat hij een prijs heeft gewonnen ter waarde van € 250,- Als meneer zich aanmeldt kan hij de prijs via de post ontvangen. De aanmelding moet gebeuren op 22 oktober om 10.00 uur bij restaurant De Luifel in. Onze lezer verrichtte op Google enig speurwerk en kwam er snel achter “dat het gaat om een poging om je van alles op een agressieve manier te verkopen. De prijs van 250 euro zou een korting zijn op een veel te dure reis.” De lezer vroeg dit bericht op RuurloVandaag te plaatsen omdat hij “het vervelend vindt dat mensen de dupe worden van dit soort praktijken.”
* Zwerfend op het internet vond ik weer enkele foto’s van het station van Ruurlo. Deze is vermoedelijk van begin 1900. De kwaliteit is niet zo goed, maar de historische sfeer is duidelijk in het beeld gevangen.