Zuivel gestolen aan de Zuivelweg

Ruurlo – Goedemiddag lezers. Zijn we net in een lichte retraite gegaan om na te denken hoe we ons duurzaam kunnen onderscheiden van de andere media, gebeurt er ineens weer van alles in Ruurlo. Een lezeres (naam bij de redactie bekend) bericht vol verbazing en ongeloof: “ Wie doet nu zoiets? Vanochtend om 9.30 uur werd onze Plus-boodschappentas, gevuld met zuivel (melk, vla, Optimel, karnemelk) gestolen uit een fietskar, geparkeerd aan de Zuivelweg. Ik was met mijn dochter van 3 jaar even snel de Hema binnengelopen. Ik heb het thuis nagerekend: de waarde is precies 20 euro, de tas was zeker 15 kilo zwaar! En dit gebeurt in Ruurlo! We kunnen het haast niet geloven. Bovenop de tas lag een zak pepernoten. Ik dacht eerst nog aan een geintje van een Zwarte Piet. Zouden we de tas in onze schoen terugkrijgen?”
 
* Ander hot item. Ineens zijn er op ons erf weer twee Poelepetaten verschenen van het koppel dat we al weken missen. Tegelijkertijd meldden buren van de verderop gelegen woonboerderij dat ze heel blij zijn met de drie Poelepetaten die sinds enkele weken hun erf vrolijk en gezellig maken. We weten nu niet zo goed meer wie oorspronkelijk bij wie behoorde. En nu wordt er naast de kippenschuur van de Brahmakippen ook nog een woonstee gemaakt voor een partij kalkoenen van een belendend landgoed, dat hier de Kersttijd komt overleven. Dat moeten we – als ruggensteuntje – nog even melden bij de Partij van de Dieren. 
 
* Nog een dienstmededeling. De poll over de eerste sneeuw die in Ruurlo gaat vallen, gaan we beëindigen. Een deel van de stemmers heeft het al mis, want tussen half oktober en half november hebben we geen enkel dwarrelend vlokje mogen waarnemen. De meeste stemmers geloven in een wit tapijt tijdens de feestmaand. We bezinnen ons op een nieuwe poll. Of u moet een suggestie doen?
* Zie de herenigingspoging met een deel van de nieuwe lichting Poelepetaten op het FiLMPJe! hieronder.

http://www.youtube.com/watch?v=Mk_SaaLrYVE