Ruurlo, donderdag 14.00 uur


Ruurlo – Goedemiddag lezers. Het is jammer dat na de Vuelta het crossterrein op de Everskamp weer wordt opgeruimd. Dat vindt ook Hemmie die nog een aantal foto’s mailde over de crossmiddag. Intussen zijn de Joyriders wel bezig om een nieuw fietscrossterrein in Ruurlo aangelegd te krijgen. Het project op de Everskamp heeft geleerd dat daar niet zoveel voor nodig is. We kunnen ons ook afvragen waarom die crossbaan er niet kan blijven liggen, want het industrieterrein is voorlopig nog niet volgebouwd. We begrijpen ook wel dat het crossveld wat ver weg ligt van de “bewoonde wereld”. Maar, vooral in de weekenden, kan dat toch best onder toezicht? Enfin, we gooien het maar even in de groep, misschien zijn we al te laat.

Baas-en-hond-zwemmen
* Aanstaande zondag is er in De Meene weer het baas-en-hond-zwemmen. Maar ook de bazin mag best in het zwempak, hoor! Het is de traditionele afsluiting van het zwemseizoen dat dit jaar heel mooi is geweest. Of er een record is gevestigd, weten we niet. De foto is van De Meene, vermoedelijk vorig jaar genomen.

De Luifel
* En we krijgen net een mail van een lezer die “nieuws” ontbeert over De Luifel. “Ik mis het laatste nieuws over De Luifel op Ruurlo Vandaag. Is het faillisement al uit gesproken, waar zit de opgepakte Cheng nu. Hoe staat het er voor? De Luifel zou met een paar weken weer open zijn, we zijn bijna een maand verder. En Ruurlo Vandaag als ook De Telegraaf zit altijd overal met de neus bovenop en nu blijft het stil. Er is echt wel nieuws over De Luifel hoor!”
Nou, in één adem genoemd worden met De Telegraaf is niet onze “cup of tea”. Maar goed, er is gewoon geen nieuws over De Luifel. Al onze informanten krijgen niets te horen over de toekomst van de horecagelegenheid. Het ziet er naar uit dat de buurten het volgende week donderdagavond zonder De Luifel moeten doen. Party in eigen tuin?