Prijsafspraken in Ruurlo’s Kleine Bermeconomie?

Ruurlo – Goedemiddag lezers. We hebben de afgelopen maanden regelmatig rondgefietst langs de Kleine Bermeconomie, maar konden – eerlijk gezegd – weinig innovatie ontdekken. Natuurlijk worden weer de potjes honing aangeboden, de (sier)pompoenen en de eieren zijn altijd vers, gelukkig. Onze buren leveren ook weer de stoof- en handperen uit eigen boomgaard. Het particuliere aanbod blijft traditioneel, maar altijd nog voordeliger geprijsd dan in de winkel. Een onderzoek leerde dat er in Ruurlo mogelijk prijsafspraken worden gemaakt door de beheerders van een nering in de Kleine Bermeconomie. Toen we voor het nieuwe keurmerk van RuurloVandaag (KEK – Kleine Economie Keurmerk), een steekproef namen bij de aangeboden walnoten ontdekten we dat de riante zak noten overal slechts één euro kostte!
Volgens onderzoeken houden een paar walnoten per dag je hart gezond. RuurloVandaag heeft meteen een zak gekocht, want voor de prijs konden we het niet laten.
(Op de foto’s van boven naar beneden de walnoten-verkooplocaties aan de Vosheuvelweg, langs de ventweg naar Borculo en in Nel’s Kroampie (een fan van RuurloVandaag!) aan de Höfteweg)- foto’s TostiPress/RuurloVandaag