Optimaal carbid schieten: timen!

Ruurlo – Goedemiddag lezers. De houtkachel brandt in het redactielokaal. We hoeven gelukkig niet op wintersport. Dat is te duur geworden en de sneeuw ligt hier gratis voor de deur.

Over sneeuw gesproken: daar gaat de nieuw poll over, die binnenkort op de frontpagina wordt geplaatst. De oude enquête (Wat is het voornaamste aandachtpunt voor optimaal carbid schieten) heeft 79 reacties opgeleverd. 53 Respondenten zijn van mening dat het mengsel carbid/water de meeste aandacht verdient om een groots effect te verkrijgen. Het timen tussen de voorbereidingen (water – en vroeger in ’t klein spuug –  op het carbid) en de uiteindelijk knal is voor 19 reageerders het grootste aandachtspunt. Slechts 7 polldeelnemers denken dat de belangrijkste component van het carbid schieten de grootte van het schiettuig is.  

Om tot de conclusie te komen wat het grootste aandachtspunt is raadpleegden we Wikipeda, de wereldwijde internet-encyclopedie waarvoor de lezers de informatie leveren.  Daar lezen we dat “de uitdaging van het carbid schieten ligt in de moeilijkheid van het timen. Door de hoeveelheid carbid en water en de tijdsduur tot ontsteking te variëren is het een sport een optimale knal te veroorzaken.”

Kortom: de meeste aandacht moet gaan naar het timen. Overigens nog een tip op Wikepedea voor aan het eind van 2010: “Om onnodige schade te voorkomen wordt een deksel meestal vastgebonden met een stevig touw van enkele tientallen meters lengte. Het is echter beter om een kledingstuk alleen aan het deksel vast te binden. Het bevestigen van een touw aan zowel deksel als bus kan ervoor zorgen dat het deksel de bus mee trekt.”
* De sfeervolle winterfoto van “Avenenarius” is van Hemmie