Nu al driekwart voor nieuw stationsgebouw


Goedemiddag lezers. We hebben weer triest nieuws over onze populatie Poelepetaten. Andermaal hebben Reinaard de Vos of De Grote Roofvogel toegeslagen, want het enige dat we vonden was een kleine waaier van veren. Aan de kleur te zien is het een veldkleurige die het leven heeft gelaten onder de heg bij de kippenschuur. Verdwaasd lopen nog twee plukjes parelhoenderigen over het erf. In het oude kippenhok zit er nog een in quarantaine (zie foto boven), ter beschikking gesteld door een kennis die er ook maar eentje overhield, toen de cateraars langs waren geweest. Eens zien of deze zich straks wil mengen met het armzalige groepje overgeblevenen. Maar gelukkig hadden we nog enkele Poelepetaten gereserveerd bij onze leverancier in Wageningen, die de eieren laat uitbroeden door Barneveldse kippen. Komend weekeinde gaan we de nieuwe lichting ophalen.
 
* Het initiatief van RuurloVandaag om u te interesseren voor een nieuw stationsgebouw vindt ruime respons op de poll op de homepage. Tot nu toe vindt driekwart van de reageerders dat dit gebouw er moet komen. Het idee is geen “luchtballon”, we hebben er lang over nagedacht en het waarom-niet overheerste het waarom-wel? Een stationsgebouw zal een verrijking zijn voor de omgeving daar, een sfeervolle entree tot Ruurlo. Een gebouw ook dat te exploiteren is met de inkomsten uit de woningen, winkel/horeca en de geboden service aan Synthus. Momenteel werken we aan de verfijning van het plan, zoals de indeling van het pand en de te bieden diensten. Uiteindelijk zullen we onze ideeën over het stationsgebouw van Ruurlo sturen naar de instanties en bedrijven die wij als potentieel betrokkenen zien. Het kan voor hen een heel mooi prestigeobject worden. Intussen: stemt allen op de poll op de homepage.
 
* Wim Bluemers vond het prachtig toen begonnen werd met het boren van gaten voor het storten van beton voor de nieuwbouw van de Hemminkhof. “Eerst werd met een geweldige grondboor een gat gegraven, dat daarna via een slang aan dezelfde installatie gevuld werd met beton. Een machtig gezicht!”
De bovenstaande foto is van Wim Bluemers.