Kernen tekenen convenant bij “De Zevensprong”

Ruurlo – Goedemiddag lezers. Vanmiddag gaan vertegenwoordigers van de zeven kleine kernen van Berkelland en wethouder Dennis Meijerink de convenanten tekenen tussen de gemeente en de belangenverenigingen van de kleine kernen. Deze activiteit is opgezet “met een knipoog” naar het beroemde verhaal uit het boek “De Zevensprong” van Tonke Dragt. Het verhaal is in het verleden verfilmd in Ruurlo en omstreken en wordt nog steeds levend gehouden door een bewegwijzerde kinderfietsroute.

Vanmiddag zal het gezelschap dan ook vanuit Huize Ruurlo met een huifkar vertrekken naar De Zevensprong, de wegwijzer in het Rijkenbargse bos (zie de foto), op de kruising van de boswegen ‘t Rijkenbarg/’t Oltwater. Verhalenverteller. Troubadour Gery Groot Zwaaftink rijdt mee en vertelt onderweg zijn verhaal over de samenwerking (“De gelukssteen”) en zingt uit zijn repertoire. Om half vijf zal op De Zevensprong
de officiële ondertekeningen van de convenanten worden gedaan. Wethouder Meijerink spreekt de aanwezigen daarbij kort toe over de samenwerking tussen de gemeente en de kleine kernen.

Kankerbestrijding
* Ander heuglijk feit. De opbrengst van de collecte voor KWF Kankerbestrijding, die begin september in Ruurlo werd gehouden, heeft € 6.329,39 opgebracht. Het comité Ruurlo wil alle gevers bedanken voor hun bijdrage. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de collectanten, die zich hebben ingezet dit prachtige resultaat te behalen.