Handbal heren Blauw-wit kampioen!!

In een bomvolle sporthal zijn de heren van handbalvereniging Blauw-wit voor het eerst sinds 22 jaar op overtuigende wijze kampioen geworden. Met maar liefst 33-14 werd Huissen door de oppermachtige Ruurloërs verslagen! Met slechts 2 verliespunten eindigden de heren na een prachtig handbalseizoen bovenaan. Het kwam dan ook bijzonder goed uit dat dankzij sponsoring van bloemist Groot Jebbink en café restaurant de Keizerskroon de heren hun kampioenswedstrijd in hun splinternieuwe tenue konden spelen. Hoewel de wedstrijd een tikkeltje nerveus begon hadden de handballers de wedstrijd al vrij snel onder controle. Binnen 2 minuten viel het eerste doelpunt en kon het publiek laten horen dat ze er waren. Diverse toeters, ratels en andere geluidsrijke attributen kwamen tevoorschijn. De dames van Blauw-wit die vlak voor de heren moesten spelen en daarom ruim van te voren een hele tribune hadden gereserveerd waren zeer optimistisch en hadden zich vanaf het begin van de wedstrijd feestelijk uitgedost. (Overigens wisten ook de dames een prima overwinning tegen Vios uit Beltrum in de wacht te slepen.)

Hoewel de heren bij de rust al een behoorlijke voorsprong hadden opgebouwd waarschuwde aanvoerder Henk-Jan Altena terecht voor overmoedigheid. Hiervan was echter geen sprake want de 2e helft werd een ware Blauw-wit demonstratie! Prachtige aanvallen werden afgewisseld met tactische ballen en de voorsprong werd langzaam groter en dus voor tegenstander Huissen niet meer in te halen. Mede hierdoor werd het vele publiek enthousiaster en luidruchtiger. Het kampioenschap was in aantocht zagen ook opa en oma Ankersmit die vol trots zaten te kijken naar Sander en Jasper Dijkman die samen met hun teamgenoten de overwinning steeds dichterbij zagen komen. Om even voor half vijf was het zo graag gewilde kampioenschap een feit, de handen konden de lucht in en de felicitaties, bloemen, taart en champagne in ontvangst worden genomen. Stijn Bossink, die helaas geblesseerd was en daardoor niet mee kon spelen in deze gedenkwaardige wedstrijd was gelukkig wel aanwezig als fotograaf. Keeper Bert Bruyl die op uitstekende wijze een penalty wist te stoppen kon als enige van het team voor de 2e keer genieten van een kampioensfeest. In 1989 maakte hij ook deel uit van het toenmalige kampioensteam. Na uitgebreid feest gevierd te hebben in de sporthal werd koers gezet richting de Keizerskroon waar Geert en Ilse de kampioenen een heerlijk buffet aanboden. Uiteraard werd ook de drank niet vergeten. Naar mate de avond vorderde werd de overwinning uiteraard nog mooier en was iedereen het er over eens dat de heren van handbalvereniging Blauw-wit zeer verdiend kampioen geworden zijn. De heren bedanken naast de sponsoren de Keizerskroon en Groot Jebbink ook het massaal opgekomen publiek voor de geweldige steun. Zoals een winnend voetbalcoach ooit zei: “We zullen het nooit, nooit vergeten!!”