Goedemiddag lezers…

Ruurlo – Goedemiddag lezers. Ik heb weleens geschreven dat Nederland het dichtst beborde land ter wereld is. Natuurlijk weet ik dat niet zeker, maar je moet ergens een stelling over poneren. Ooit is geprobeerd te sprokkelen in het verkeersbordenwoud, maar vermoedelijk hebben de verkeersbordenfabrikanten gelobbyd om niet de stofkam door hun branche te halen. In Ruurlo ontdekte ik weer een zeer overbodig bord. Stel: je bent buschauffeur, raakt per ongeluk in Ruurlo verzeild en wil dan je elf meter lange vehikel ergens parkeren om rustig een boterhammetje te eten. Buschauffeurs opgelet en vertel het verder. U rijdt naar het industriegebied De Venterkamp en penetreert daar diep in totdat u tegen de spoorlijn Zutphen-Winterswijk aanrijdt. Helemaal in de hoek waar het industriegebied richting Groenlo ophoudt vindt u een riante parkeerplek, desnoods ook voor uw collega’s als u wilt gaan buspoolen:

* Fietsend door de Ruurlose dreven ontdekte ik een ander nieuw bord. Er stonden er trouwens meerdere rond een weiland bij de Kooiersdijk en Nieuwehuishoekweg. "Onze koeien worden ziek van hondenpoep". Worden daar honden uitgelaten, wier uitwerpselen koeien ziek kunnen maken? Het lijkt – met zoveel borden – een serieuze zaak, dus zeg later niet dat u bij deze niet gewaarschuwd bent:
Even verderop, nabij de plek waar onverlaten de oude schoolbank van de Koekoeksschool vernielden, troffen we een berg pommes de terres waar de hele Achterhoek het hele jaar patat van kan bakken. Geen idee wat de soort is. Om frites te maken prefereer ik zelf de bintjes die ik voorbak en tenminste drie uur laat rusten. Bij het afbakken wordt er in korte tijd veel vet aan de stengeltjes onttrokken en daardoor zijn ze heerlijk knapperig: 
 
* Klik op de foto’s om deze te vergroten