Goede maandag-middag, lezers

Ruurlo – Goedemiddag lezers – Er spelen zich hier drama’s  af! We hebben de nieuwe lichting Poelepetaten losgelaten, na een 14-daagse quarantaine in de oude kippenren. Maar in de oude lichting loopt een Opper-Poelepetaat die de nieuwe groep als indringers beschouwde van zijn territoriaal gebied. Tja, het zijn net mensen. Dat rotbeest begon onmiddellijk de allochtonen te verjagen en niet zo zachtzinnig. Ze vluchtten het maïsveld in waar een desoriëntatietrauma werd gevestigd. Want, we kregen een telefoontje van de ons bekende Van A. die het koppel van zeven (de Verschrikkelijke Buizerd of Reinaerd de Vos hadden de nieuwe lichting al met twee verminderd) bij Truus van de Benzinepomp had gesignaleerd. Zaterdagavond kwamen de ontheemden toch weer tevoorschijn uit het maïsland en sindsdien hebben we ze niet meer gezien. Dus, als u Poelepetaten (zie de foto voor het signalement) in uw tuin aantreft, gaarne een mail naar info@ruurlovandaag.nl
 

De Bocht
* Binnen twee dagen hebben al 65 reageerders een keuze bepaald bij de pollvragen over De Bocht. We ontvingen ook al twee reacties schriftelijke reacties op ons artikel over De Bocht. F.H. Kok mailt: Ik vraag mij af of de plannen die de Provincie heeft bedacht voor de bocht in de Vordenseweg wel de juiste oplossing bieden. Mijn gedachte gaat uit naar een rotonde die de snelheid flink doet afnemen, maar dat is wel een hoger kostenplaatje. Misschien heeft iemand anders nog een betere idee dan een rotonde die ook goedkoper is.” 
Hans Wielakker: “Er kan geen enkele twijfel bestaan  ten aanzien van de maatregelen die genomen moeten worden in de bocht. De weg is ter plekke zo rijk van bomen voorzien dat er wel een aantal kan verdwijnen. Uitsluitend i.v.m. de verkeersveiligheid. Het is immers 2009 en niet 1950. Denk er eens over na als uw zoon, dochter of een ander familielid daar was overleden. Ik ben benieuwd naar andere reacties. 

 
Berkelland Run door Ruurlo
* Gisteren is de tweede editie van de Berkelland Run gelopen en dat was weer een groot succes. Negentien groepen gingen de onderlinge strijd aan met een recreatieve 60 km-estafetteloop. Team Fox kwam als eerste over de finish met een eindtijd van 4.36. De run ging door heel Berkelland en dus ook door Ruurlo. Roy Nijman van www.nieuwsuitberkelland.nl fotografeerde deelnemers bij de enige Ruurlose fietstunnel.