Geen terras meer op het Kerkplein?

door Ton Oskam
Ruurlo – Goedemiddag lezers. Vanochtend hoorde ik door het openstaande slaapkamerraam eens niet de Luidruchtige Haan, maar in de verte allerlei 2-tonige hoorns ons domein passeren. Even borrelde het journalistenbloed weer hoog op. In mijn jonge jaren zou ik onmiddellijk in de broek zijn geschoten en op de fiets de hoorns achterna zijn gegaan.
Toen ik een auto had waren er nog geen Tom-Tom’s. Ik heb in een nieuwbouwwijk – met die onmogelijke woonerven – weleens zolang naar de plek des onheils gezocht dat de brandweer al vertrokken was toen ik arriveerde om de brand te verslaan.
Dat herinnerde ik me toen ik vanochtend het tá-ti-tá-tá door het dorp hoorde trekken. Ik draaide me dieper in mijn wolletje en droomde verder. Helaas gingen de dromen ook over branden, er brandde heel wat af. Onrustig werd ik wakker: het zal toch niet het kasteel zijn geweest? Pas daarstraks (zie het artikel hieronder) zag ik dat de Rode Haan had gekraaid  in een opslagplaats van zaagsel aan de buitenkant van een loods. De hele tijd plaagt me de vraag hoe zaagsel op de vroege zondagochtend tussen zes uur en half zeven in de fik kan vliegen en wie dat op dit vroege uur heeft ontdekt?

* Ander onderwerp. De webmaster is bezig de website te vernieuwen, want stilstand is achteruitgang. We hebben u gevraagd een oordeel te geven over drie lettertypes: de Verdana, de Arial en de Times New Roman. Het ging er om wat voor soort lettertype u prettig vindt om te lezen. Voor het type van de Verdana kozen 48 lezers. Het veelgebruikte lettertype Arial kreeg de zegen van 41 procent van de lezers. Slechts 15 respondenten gaan voor de Times, toch wel een vrij traditioneel lettertype voor de kranten. Maar goed, websites zijn geen kranten. Dank aan de 104 reageerders en we zullen uw voorkeuren meenemen bij de gedachten over de nieuwe vormgeving.

* Dan de nieuwe poll. De “Huiskamer van Ruurlo”, het Kerkplein, blijft een discussieonderwerp als het gaat om de invulling van die open ruimte. Standplaatsen voor de ambulante handel (loempia’s, kunsthandeltje, biologische groenten) kunnen we wel vergeten, want Berkelland rekent gigantische bedragen voor een halve dag markt-standplaats. Deze zomer probeerde De Naober het met een terras op het Kerkplein. Het mislukte, want de kosten van een terras dat elke keer weer ontmanteld moest worden, wogen zwaarder dan de inkomsten van een verdwaalde toerist. Maar, het blijft toch jammer dat het initiatief van De Naober niet aansloeg. Of bent u het daar niet mee eens? Stem op onze nieuw poll!

* Geen twijfel over mogelijk. Dit is geen onechte dochter! (foto’s TostiPress/RuurloVandaag)