EHBO Ruurlo is 14 nieuwe leden rijker!

Op maandagavond 22 augustus was het feest bij de Keizerskroon. Liefst 14 nieuwe EHBO’ers kregen een diploma uitgereikt door André Lammers, voorzitter van de EHBO afdeling Ruurlo. Alle cursisten hebben in het vroege voorjaar de basiscursus van 13 lesavonden gevolgd en in mei geslaagd voor een examen. Het was de voorzitter opgevallen dat alle deelnemers goed gemotiveerd waren, allen vonden dat EHBO eigenlijk onmisbaar is in hun werk of privé omgeving.

Zij kunnen nu overal eerste hulp verlenen en zijn o.a. bevoegd om te reanimeren en voor het gebruik van een defibrilator (AED). Lammers is natuurlijk blij met de aanwas voor de afdeling (inmiddels 56 actieve leden), daardoor hoeven de leden nu minder frequent te worden ingezet voor plaatselijke evenementen. EHBO’ers volgen ieder jaar gedurende 6 avonden een herhalingscursus om hun vaardigheden op peil te houden, een verplichting om het diploma te kunnen behouden.  Daardoor behoud je goed getrainde EHBO’ers, die tevens een belangrijk aandeel leveren in de leefbaarheid van Ruurlo. Zonder hun inzet zouden meerdere activiteiten in Ruurlo niet mogelijk zijn.

Alle geslaagden, docenten en begeleiders werden hartelijk bedankt met een mooie bos bloemen.

Foto: Staand, v.l.n.r. Nicole Willemsen, Ria Stemerdink, Arno Brandwacht, Leon Stegeman, voorzitter André Lammers, Andries Legters, Gerrit Schepers en Linda de Jong.

Zittend, v.l.n.r. Diane Gosselink, Moniek Tackenkamp, Dik Vermeulen, Wendy Smit, Kelly Hemmink en Hermien Bannink

Angela Oonk staat niet op de foto.