Bijna helft Everskamp-grond verkocht

Ruurlo- Tijdens de Vuelta-hype waren we op het nieuwe Bedrijventerrein Everskamp. Daar was een tijdelijk fietscrossterrein aangelegd om bij de jeugd het sportfietsen te promoten. (zie de foto). Op dat terrein staan nog maar twee bedrijfsgebouwen, van Berkelland Staal/Borgognen Smederij en  Wisman Electro Techniek. Dat leek ons wat magertjes voor een nieuw bedrijventerrein dat vorig jaar bouwrijp werd opgeleverd.

We vroegen de gemeente Berkelland of er progressie is in de ontwikkeling van De Everskamp, zeker gezien de crisis. Toch wel wat “brekend nieuws” is dat bijna de helft van het terrein is verkocht, dus daar zijn de kosten van grondwerving en het bouwrijp maken eruit.  Het bedrijventerrein omvat ca. 49.000 vierkante meter bouwterrein. Hiervan blijkt nu ruim 22.500 vierkante meter verkocht. Er is ook nog eens 3.500 vierkante meter gereserveerd is, maar daar heb je reëel nog niet zoveel aan.
Naast de genoemde en al gevestigde bedrijven hebben ook grond gekocht: Van Aalst Logistiek,  Harrie Arendsen Volvo (die ook een vestiging in Ruurlo heeft) en het Ruurlose garage- en transportbedrijf H. Teger Fiat, dat nu nog aan de Stationstraat is gevestigd.