RUURLO - Zondagmiddag 13 oktober staat bij de KunstKring Ruurlo in het teken van Rembrandt. Uit Berkelland en wijde omgeving, ja zelfs uit Brabant, hebben mensen zich aangemeld om mee te doen aan de grote expositie 'Rembrandt in Ruurlo'. Ruim honderd mensen hebben een kunstwerk aangemeld voor de expositie. Aan deze expositie is een mooie prijs verbonden. Het publiek bepaalt wie het mooiste kunstwerk heeft gemaakt. De winnaar van de prijs wordt bekend gemaakt op 22 november. De prijs voor het mooiste kunstwerk wordt uitgereikt door Jan Six. Hij houdt op 22 november een lezing over het leven van Rembrandt en Hendrickje. De opening van de expositie wordt verricht door burgemeester Joost van Oostrum om 13.30 uur in de foyer van het Kulturhus Ruurlo. Na de opening volgt het concert van ensemble Cordevento met composities uit Rembrandts tijd. Foto's van de kunstwerken worden vertoond op een scherm achter de musici. Wie dit buitengewone evenement wil meemaken, kan voor informatie terecht op de website.

RUURLO – Eind september gaat apothekersassistente Ineke Hulshof met pensioen. Ineke is sinds jaar en dag één van de vertrouwde gezichten van de apotheek in Ruurlo. Na het behalen van haar apothekersassistentendiploma begon Ineke In 1971 in Apotheek Kampman in Lochem, toen al vergezeld van collega en jeugdvriendin Gerry Otten. Na een aantal jaren verruilde Lees verder...

RUURLO - Eind september gaat apothekersassistente Ineke Hulshof met pensioen. Ineke is sinds jaar en dag één van de vertrouwde gezichten van de apotheek in Ruurlo.

RUURLO – Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Ruurlo gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. Daarom gaat de Nierstichting door totdat elke nierpatiënt de vrijheid heeft om gewoon te kunnen leven.

RUURLO – Ze zijn terug van weggeweest. De wagenbouwgroep Peter Lankveld en anderen bestaande uit de Ruurlose vriendengroep Peter Lankveld (55), Guido Krabben (55) en Hemmie Hartman (58). Na enkele jaren afwezigheid neemt de groep dit jaar weer deel aan de allegorische optocht met als thema '50 jaar Zeer Top'.

RUURLO – De contouren waar de kermisattracties precies moeten komen te staan zijn op de Blikmansweide inmiddels door de Weidecommissie van Oranjevereniging Ruurlo en de Stichting Kermis Ruurlo 'uitgetekend'. Talloze rij-platen geven een beeld waar de attracties worden opgesteld.

RUURLO - KunstKring Ruurlo kent vanaf 8 oktober het Open Atelier voor schilderen. Op 7 oktober start de cursus kalligrafie en op 14 oktober de cursus patchwork/quilten. Al deze activiteiten zijn in het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5.

RUURLO - Op vrijdag 20 september, vanaf 20.00 uur, wordt in het kader van de activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag de film 'The Leisure Seeker' vertoond in de Bibliotheek Ruurlo. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden op www.oostachterhoek.nl/dementie.

RUURLO – Tijdens het internationaal folkloristisch dansfestival en de braderie, georganiseerd door de Achterhookse Folkloredansers, is door vrijwilligers van de Ruurlose folkloregroep onderzoek gedaan naar de herkomst van de festivalbezoekers. Daaraan was een verloting gekoppeld met als prijs een boodschappenpakket aangeboden door de Coop. Marjon Heemels uit Lochem won een boodschappenpakket, net als de familie Tijssen uit Hengelo (G).

Subcategorieën