Viervoudig Deens landskampioen en drievoudig bekerwinnaar Aalborg BK (kort: AaB) heeft vandaag bevestigd dat haar hoogste jeugdteam in 2021 aan... Lees verder >

Het bericht Debuut Aalborg BK verscheen eerst op Karel Stegeman Toernooi | 8, 9 & 10 juni 2019.

RUURLO - Na 25 jaar dragen Jos en Ria Weel hun Tuinkamer in Ruurlo over aan nieuwe eigenaren. Harald Brouwer en zijn vrouw Sandra Hania nemen het restaurant-hotel over.

overdracht zonnig

Waar begin je aan? Dat kregen Jos en Ria Weel te horen toen ze 25 jaar geleden hun vaste banen in Amsterdam opgaven en met hun twee jonge kinderen verhuisden naar de Achterhoek. Daar groeide onder hun leiding het bescheiden pension De Herberg letterlijk en figuurlijk uit tot een gerenommeerd hotel-restaurant met diverse eervolle vermeldingen.
Al na 3 jaar vond de eerste verbouwing plaats die resulteerde in een naamsverandering. Door de uitbreiding aan de achterzijde met een serre ging het bedrijf voortaan als restaurant-hotel De Tuinkamer door het leven. Jos, 63 jaar, wist al op jonge leeftijd wat zijn toekomstige beroep zou worden. Hij hielp zijn moeder graag in de keuken en begon al vroeg aan de opleiding tot kok. Vanaf zijn achttiende deed hij een schat aan ervaring op bij verschillende gerenommeerde restaurants in Amsterdam. En op 1 december 1995 namen Jos en Ria de stap om te verhuizen naar de Achterhoek. Samen met Ria, die vinologe is, heeft Jos ervoor gezorgd dat De Tuinkamer een begrip geworden is in de regio en ver daarbuiten. De Tuinkamer staat al jaren vermeld in alle toonaangevende culinaire gidsen van Nederland en sinds 2005 heeft de Tuinkamer een Bib Gourmand van de Michelin. Jos en Ria kunnen hun bedrijf dan ook vol trots overdragen aan nieuwe eigenaren.

Want na 25 jaar gebeurt er iets bijzonders….

30 jaar geleden was Jos in Amsterdam werkzaam als Chef-kok in Hotel-Restaurant "Dikker & Thijs", waar een jonge kok bij hem in dienst trad, genaamd Harald Brouwer…

De geboren Groninger Harald Brouwer is inmiddels 26 jaar ondernemer/chef-kok en heeft diverse horecabedrijven door het hele land gerund, waaronder Restaurant Affiloir in Epe. Samen met zijn vrouw Samdra Hania was Harald begin dit jaar op zoek naar een geschikt klein hotel mét restaurant. En Sandra vindt op internet een pracht bedrijf dat in de “stille verkoop” staat.

Ze waren op slag verliefd….

Ja, u leest het goed, Jos en Harald hebben elkaar al leren kennen in 1990 in Amsterdam.

Het is dan ook een grote eer voor Harald om in de voetsporen te mogen treden van zijn "oude chef".

Jos heeft een belangrijke basis gelegd voor Haralds carrière en hij kan dan ook niet wachten om het gedachtegoed van Jos in ere te mogen voortzetten. Harald en Sandra willen in de Tuinkamer, samen mét het volledige team van Jos en Ria, doorgaan met wat zij hebben opgebouwd en willen de gasten van de Tuinkamer graag voorzien van dezelfde service en gastvrijheid. Harald en Sandra nemen in januari 2021 “het stokje” van Jos en Ria over.


Jos en Ria vinden het heel spijtig dat ze de 25 jaar niet met een groots afscheidsfeest kunnen afsluiten. Corona heeft helaas ook hier roet in het eten gegooid.
26 december is hun laatste dag. Die dag is het hotel gevuld met vaste gasten die samen met het personeel zullen zorgen voor een mooi afscheid in kleine kring.

RUURLO – Nu menigeen door de coronacrisis gedwongen wordt om meer tijd thuis door te brengen herontdekken tal van mensen het waardevolle gezelschap van dieren als honden, katten, cavia’s, kippen en konijnen. Maar ook het houden van kooi- en volièrevogels, met een mooi woord avicultuur geheten, staat in de belangstelling. Met name de gezelschapsvolières winnen Lees verder...

LOCHEM/BORCULO/RUURLO - Voor de negende keer houden de Lions in heel Nederland volgende maand de Douwe Egberts Waardepuntenactie. De opbrengst die omgezet wordt in pakken koffie is bestemd voor de voedselbanken.

Thema: ‘Als wij niets doen… Wie dan?’RUURLO - ‘Als wij niets doen… Wie dan? Wees een engel op iemands pad!’ Dat is het thema van derde Inspiratieviering op....

RUURLO - De vrijwilligers van de Kruidenhof te Mallum in Eibergen hebben het 'Groene Lintje' van 2020 gewonnen. De raadsfractie van GroenLinks Berkelland reikte zaterdag de onderscheiding uit tijdens het startsein van ‘De Groene Verbinding’ in Ruurlo. Uit handen van Stefan Nijhuis van GroenLinks Berkelland nam voorzitter Roel Heij van Stichting Kruidentuin Eibergen het Groene Lintje en de bijbehorende oorkonde en enveloppe met inhoud in ontvangst.

Vogelvereniging Ruurlo en ‘de bond’ willen graag helpenRUURLO - Nu menigeen door de coronacrisis gedwongen wordt om meer tijd thuis door te brengen....

RUURLO - Eerder deze maand werd een beroep gedaan op de inwoners van Ruurlo om in de Dorpskerk voedselproducten in te leveren die via de Voedselbank worden verdeeld onder inwoners van Ruurlo met een heel krappe beurs. Het werd een succes. De oogst was vier winkelwagens vol met etenswaren. De actie krijgt daarom een herhaling op zaterdag 28 en zondag 29 november.

Subcategorieën