Ruurlo - Vandaag is het droog en zwaar bewolkt met af en toe wat zon en in de loop van de middag breiden de opklaringen zich wat uit. De temperatuur stijgt naar 8 tot 10 ºC. bij een matige en in de middag af en toe een vrij krachtige noorden wind.

Komende nacht is het droog en licht bewolkt tot helder. De temperatuur daalt naar 0 tot 2 ºC met grote kans op vorst aan de grond bij een zwakke noordwesten wind.
De nieuwe week brengt: maandag droog en licht tot half bewolkt weer met flinke zonnige perioden. In de nacht naar dinsdag is het licht bewolkt tot helder, waardoor de temperatuur daalt naar rond het vriespunt met aan de grond flinke nachtvorst. In de loop van dinsdag neemt de bewolking geleidelijk toe van half bewolkt in de ochtend naar zwaar tot geheel bewolkt in de middag. De eerste storing trekt dan over met regen. De volgende dagen komen geregeld storingen over en is het tot en met zaterdag half tot zwaar bewolkt met nu en dan zon en er valt geregeld regen en regenbuien. De maximum- temperatuur komt maandag en dinsdag niet hoger dan 8 tot 10 ºC en vanaf woensdag tot en met zaterdag komt het kwik met 10 tot 13 C. weer wat hoger. De nachttemperatuur daalt dinsdagochtend naar -1 tot -3 ºC en daarna komt de temperatuur niet lager dan 4 tot 6 ºC, waardoor dan de kans op nachtvorst voorlopig weer voorbij is. De wind is soms zwak tot vaak matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten. (Bron: www.weerstationruurlo.nl).
 
* Foto: De Hobbits zijn een imaginair volkje, ontsproten aan de fantasie van de schrijver J.R.R. Tolkien. In het boek De Hobbit en de trilogie “In de ban van de Ring” vervullen de Hobbits een hoofdrol. Er zijn drie soorten hobbits: de Stoerders, Vavels en de Bruivels. Pas eind van dit jaar komt er de nieuwe film in de bioscopen over de Hobbits. Maar Wim Zoeteman heeft in Ruurlo een plek ontdekt waar de Hobbits kunnen verblijven. Nu er verlichting is aangebracht op De Brug zal hij regelmatig in de buurt om met zijn camera’s Hobbits te spotten. Wim: “Die brug moet voor hen ontworpen zijn…”