Django Reinhardt is de oervader van de gipsy jazz en velen herinneren zich zijn prachtige composities. Zijn virtuoze techniek was ongeëvenaard, zelfs nadat hij na een ongeluk twee vingers van zijn rechterhand moest missen. Twee muzikale giganten, Peter Beets en Stochelo Rosenberg, brengen een eerbetoon aan de onvergetelijke muziek van Django Reinhardt. Dit optreden vindt op 8 februari om 20.00 uur plaats bij KunstKring Ruurlo in de Theaterzaal van het Kulturhus, Nieuwe Weg 5.

beets en rosenberg

In 2016 speelden Peter Beets en Stochelo Rosenberg samen in de North Sea Jazz Club.
Met schijnbaar groot gemak wisselden zij solo’s uit, communiceerden met hun instrumenten, zweepten elkaar op met respect voor elkaar. De wonderbaarlijke muzikale chemie tussen deze musici werkte aanstekelijk en er ontstond een swingende show. Zij spelen met hart en ziel en dat zie je niet alleen, dat voel je ook.
De briljante klassiekers van Django Reinhardt zijn het uitgangspunt voor deze tribute.

Peter Beets is één van de meest erkende pianogiganten van onze tijd. Hij oogst wereldwijd lof en bewondering en zijn ster blijft groeien, evenals zijn creativiteit. In uiteenlopende muzikale activiteiten, van begeleider van gastsolisten van the Jazzorchestra of the Concertgebouw tot Latin-jazz en zijn veelgeprezen bewerkingen van klassieke composities, blijft altijd onmiskenbaar zijn muzikale handtekening hoorbaar. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde een flinke hoeveelheid indrukwekkende cd’s af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live. Beide kwamen uit op het platenlabel Magic Ball Jazz Records.

Stochelo Rosenberg is een Nederlandse zigeunerjazzgitarist, solist van het Rosenberg Trio. Hij werd geboren in een zigeunerkamp in Helmond, als eerste zoon van Mimer Rosenberg en Metz Grunhol en begon met gitaarspelen op tienjarige leeftijd. Dit was vrij laat voor een jongen uit een familie, die volledig bestaat uit muzikanten. Stochelo leerde gitaarspelen van zijn vader en zijn oom Wasso Grunholz, maar leerde het meest door te luisteren naar de opnamen van zijn held, Django Reinhardt. Toen hij 12 jaar oud was, wonnen Stochelo en zijn neef Nous’che Rosenberg (slaggitaar) en Rino van Hooijdonk (sologitaar) de eerste prijs in het televisieprogramma Stuif ‘es in. Verschillende platenmaatschappijen waren geïnteresseerd, maar Stochelo’s ouders wilden hun zoon buiten de schijnwerpers laten opgroeien. Hij speelde in die jaren wel samen met Nous’che en zijn broer Nonnie Rosenberg (contrabas) in kerken en op zigeunerkampen overal in Europa. In het begin van zijn carrière speelde Stochelo op een Favino-gitaar, later kocht hij een oude Selmer-gitaar met nummer 504. Django Reinhardt speelde op een Selmer-gitaar nummer 503. In 1992 ontving hij een gouden gitaar van het magazine Guitarist als beloning voor het opnieuw populair maken van de akoestische gitaar.

Kaarten à € 21,50 zijn verkrijgbaar via http://www.kunstkringruurlo.nl/kaarten-bestellen/ en in Ruurlo bij Everwennink t/o de Coöp en Groot Jebbink bloemen
Aan de kassa kosten de kaarten € 24,00 (geen pin).
Kinderen gratis – Jeugd 13 t/m 18 jaar € 7,50 (aan de kassa)