Restaurant De Heikamp is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. Dutch Cuisine ziet Nederlandse restaurants en chef-koks als belangrijke ambassadeurs om deze visie uit te dragen. Zij zijn immers degenen die de consument – hernieuwd - kennis kunnen laten maken met die duurzame, gezonde en smaakvolle keuken. En die bovendien de receptuur kunnen verspreiden en de verhalen achter de gerechten kunnen vertellen.

De visie van Dutch Cuisine is een visie die helemaal past bij De Heikamp. Vol overtuiging verbouwt wordt als enige pannenkoekenrestaurant in Nederland eigen tarwe op de akker naast het restaurant verbouwd. De verse scharreleieren komen sinds jaar en dag van de kippen van buurman (en boer) Bernard. Want koken op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale (seizoens)producten, en volgens het ‘no waste’ beginsel, is iets wat De Heikamp graag nastreeft.

De Heikamp heeft door de jaren heen een smaakvolle reputatie opgebouwd. Tijdens het NK Pannenkoeken bakken viel het bedrijf meermaals in de prijzen, met als kroon op het werk de kampioenstitel tijdens het NK 2017/2018. Hiermee wordt weer eens goed duidelijk waarom we met z’n allen best trots mogen zijn op die unieke Nederlandse eetcultuur!

Bent u benieuwd hoe zo’n echt Dutch Cuisine gerecht smaakt, waar de ingrediënten vandaan komen en wat het verhaal achter dit gerecht is? Kom dit dan gauw eens ervaren en proeven!

DHKMP CMF 6526

 Albert Kooy (oprichter Dutch Cuisine, rechts) en Rob Weijers (Chefkok De Heikamp, links)

(Foto Casper Meenink)