Havanna-nieuwe-area-Reurpop

Welcome to Havanna my friend! Bij het betreden van deze nieuwe area waan je je middenin een malafide bananenrepubliek. Hier, verscholen tussen de palmbomen en struiken vind je een heuse Mil Mi2 helikopter. Dit gepantserde luchtvaartuig werd in de jaren ... Lees meer ...

Het bericht De nieuwe area van Reurpop: Havanna! verscheen eerst op Reurpop.


Havanna-nieuwe-area-Reurpop

Welcome to Havanna my friend! Bij het betreden van deze nieuwe area waan je je middenin een malafide bananenrepubliek. Hier, verscholen tussen de palmbomen en struiken vind je een heuse Mil Mi2 helikopter. Dit gepantserde luchtvaartuig werd in de jaren zestig van de vorige eeuw door de Sovjet Unie ontwikkeld en geïntroduceerd en deed in tal van voormalige Sovjet landen dienst.

Eén van deze exemplaren heeft een wel heel turbulent bestaan achter de rug. Eind jaren zestig werd een Mil Mi2 toestel in het geheim door Moskou verscheept naar Cuba en belandde hier in de nasleep van de Cubacrisis. In zijn carrière verrichtte het toestel vele missies voor het regime van Fidel Castro en verkreeg het zijn huidige bijnaam ‘El Fido’. Het schijnt zelfs zo te zijn dat El Presidente himself verschillende vluchten in deze helikopter heeft gemaakt. Na een lang dienstverband onder de vlag van Cuba belandde ‘El Fido’ in Afrika op de sloop en via een verzamelaar kwam het in Europa terecht.

Speciaal voor onze nieuwe area ‘Havanna’ halen wij ‘El Fido’ naar Ruurlo en hier zal deze legendarische helikopter bemand worden door de diverse DJ’s die op de vrijdag- en zaterdagavond geprogrammeerd staan. Zij zullen vanuit de cockpit de lekkerste plaatjes draaien en je zult denken dat je op een subtropisch eiland ergens in de Cariben bent.  Op zondag is Havanna het domein voor de kindermiddag en kunnen de kleinere Reurpoppers zich naar hartenlust uitleven in deze spectaculaire area!

Het bericht De nieuwe area van Reurpop: Havanna! verscheen eerst op Reurpop.


Lees volledige artikel op: Reurpop