Op donderdag 22 november rijdt de Theaterbus van de KunstKring Ruurlo naar het Wilminktheater in Enschede. Voor de eerste keer staat een bezoek aan een cabaretvoorstelling op het programma. Gekozen is voor cabaretier Micha Wertheim in zijn programma ‘Voor alle duidelijkheid’. De KunstKring Ruurlo heeft een optie op 40 plaatsen kunnen regelen met de schouwburg, waardoor weer veel mensen de kans krijgen op de geheel eigen, veilige en comfortabele wijze naar Enschede te reizen. De Theaterbus rijdt vanaf een vaste opstapplaats in Eibergen, Borculo en Ruurlo.

‘Ik houd van groot ongemak in de zaal. Ik ben niet van dat wij-gevoel. Ik wil de boel uit elkaar spelen. Dat je je ineens afvraagt hoe je je verhoudt tot de ander.’

Dit is zoals Micha Wertheim zichzelf typeert en dit is hem dan ook ten voeten uit. Waar de één wegloopt uit het theater en vol verwarring en verbijstering buiten staat, juicht de ander hem toe om zijn unieke en geraffineerde spel, zijn tegendraadse manier van denken die hij uiterst logisch opzet. Hij prikkelt. Hij tergt. Hij ontregelt. Kortom: hij is Micha Wertheim. Na een korte afwezigheid is de cabaretier, publicist en radiomaker weer terug op het theaterpodium. Zoveel is meteen al duidelijk. Voor alle duidelijkheid. Want we leven in duidelijke tijden. Het is steeds duidelijker wie de vijand is. En waar die zit. Het is ook duidelijk dat er fouten zijn gemaakt. En wie de fouten heeft gemaakt. En dus wordt de oplossing ook steeds duidelijker. . Maar om alles echt helemaal duidelijk te maken, is er eerst nog: ‘Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid’.
Micha Wertheim 2 Merlijn Doomernik
Micha Wertheim (1972) groeide op in een joods gezin. Hij studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht. Tijdens zijn studie begon hij met schrijven voor de faculteit en later voor de universiteitskrant. In 1995 kreeg hij als columnist een vaste plek op de achterpagina van ‘De Observant’. In 1997 begon hij op diezelfde achterpagina een wekelijks feuilleton waar hij twee jaar later mee stopte. In 1998 nam hij het initiatief tot het opzetten van ‘Mosaiek’, een door studenten gemaakt cultuurweten- schappelijk tijdschrift. In 1998 rondde hij de studie af met een doctoraalscriptie over het leven en werk van Franz Kafka. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Amsterdam. Daar werd hij in café Toomler na twee audities aangenomen bij het stand-upgezelschap Comedytrain. In datzelfde jaar 1998 begon hij met het maken van radiodocumentaires en het schrijven van bijdragen voor VPRO’s De Avonden. Begin 2004 won hij de jury- en publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival. Sindsdien treedt hij voornamelijk binnen en soms buiten Nederland op als cabaretier.

Opgeven kan tot uiterlijk 24 oktober via de website. Een toegangskaart kost € 32,50, incl. de busreis. Informatie over de vertrektijden en -plaatsen ontvangen de deelnemers per e-mail enkele dagen vóór de voorstelling.

Voor meer informatie www.kunstkringruurlo.nl/theaterbus of telefonisch: Ton van Uem, 0545 272754.