KunstKring Ruurlo laat oud ambacht herleven

Geïnspireerd door de Engelse traditie van ‘green woodwork’ en de Zweedse traditie van het lepelsnijden wordt een aloud ambacht, dat ook in Nederland ooit werd beoefend, maar vrijwel verdwenen is, in ere hersteld. Tijdens een workshop van een dag leert Sjors van der Meer de basistechnieken aan van het vers hout snijden. De workshop staat gepland op dinsdag 4 september van 10:00 tot 16:30 uur.

Gekozen is voor een locatie, midden in een parkachtig bos in de directe omgeving van Almen. De basisbeginselen voor dit bijzondere ambacht zijn, naast het kiezen van het juiste verse hout, het hanteren van de gereedschappen bij het splijten en bewerken van het hout. Dat laat zich, omdat het vers is, makkelijk in de gewenste vorm transformeren met behulp van bijl, lepelmes, haalmes, avegaar en splijtijzer. Handgereedschappen en werktuigen die zijn herontdekt en vernieuwd. Het resultaat van een dag traditioneel houtbewerken in een inspirerende omgeving is op zijn minst een fraai gevormde houten lepel, een uniek werkstuk! De kosten voor deze workshop bedragen € 65,- incl. koffie/thee en soep tijdens de lunch. Voor een lunchpakket dient iedereen zelf te zorgen.

Workshop Vers hout sept.18

Voor meer informatie en aanmelden: Lieneke Tanis, 06-51609497 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.