De zon schijnt, de muziek dwarrelt over het terrein. Je haalt snel nog een biertje voordat de Handsome Poets begint. Je kijkt om je heen en glimlacht. Dit is waarom je naar Reurpop gaat. We willen dan ook dat jij optimaal ... Lees meer ...

Het bericht 10 praktische Reurpop Survival tips verscheen eerst op Reurpop.


De zon schijnt, de muziek dwarrelt over het terrein. Je haalt snel nog een biertje voordat de Handsome Poets begint. Je kijkt om je heen en glimlacht. Dit is waarom je naar Reurpop gaat. We willen dan ook dat jij optimaal kunt genieten. Daarom hier de ultieme tips voor beginners én doorgezomerde Reurpopper om er drie fantastische dagen van te maken. Doe er je voordeel mee!

1. Zorg er allereerst voor dat je erbij bent
Dit lijkt een no-brainer en het lijkt ons duidelijk dat het bij de ‘Reurpop Survival’ van belang is dat je überhaupt het terrein op komt, toch?! Dat betekent dat je een kaartje hebt gekocht, deze hebt uitgeprint (als je jouw kaartje online via Reurpop.nl hebt gekocht) en meeneemt. Heb je nog geen kaartje? Doe dat dan snel want vrijdag- en zondagkaarten zijn bij ons nog gewoon beschikbaar! Nog even ter verduidelijking: kinderen t/m 12 jaar en 65+ hebben zondag gratis toegang.

2. Wie, wat, waar! Het blokkenschema
Wat je natuurlijk ook even moet doen, is een blik werpen (figuurlijk, dus zet die blik knakworsten maar weer terug) op het blokkenschema op onze website voordat je het festivalterrein betreedt. Je wilt er namelijk niet pas op 8 juni achter komen dat je favoriete zanger Danny Froger op het Amsterdamse Plein heeft gestaan, terwijl jij toen met een halflauw biertje in de rij stond voor de toiletten. Dus check even goed wat er allemaal te zien is.

3. Altijd het blokkenschema bij de hand
Mocht je vergeten zijn hoe laat Danny Froger nou ook alweer begint?  Er ligt een plattegrond met blokkenschema voor jou klaar bij de ingang. De plattegrond en het blokkenschema op je digitale schermpje hebben? Surf dan naar live.reurpop.nl. (Tip: zet hem alvast op het beginscherm van je telefoon en voilà; je hebt een Reurpop-app!)

4. Ik ben zo’n knuppel die aan de pinkassa nog even aangeeft dat ik graag wil pinnen…
Pinnen? Ja, graag! Je kunt gewoon met je pinpas betalen op Reurpop, je spaarvarken kapotslaan hoeft dus niet per se.

5. “Wie heeft er nog munten?”
Munten van afgelopen jaren gebruiken? Ja, dat kan! Sinds de allereerste editie gebruikt Reurpop de bekende paarse munten. Kijk dus eerst even in je ‘muntenpotje’ of je nog munten over hebt van voorgaande edities. Scheelt weer…

6. Hé, wat handig!
Na het betreden van de ingangspoorten, zul je een aantal handige voorzieningen tegenkomen. Zo is/zijn er:

  • Garderobe, dus schroom niet (zeker als je op de fiets bent) om je jas mee te nemen.
  • Oordopjes van Pluggerz, voor wie ze vergeten is of ze nog niet heeft.
  • Teveel gedronken en staat je blaas op knappen? Wij hebben gratis spoeltoiletten.
  • Wifi op het gehele festivalterrein.
  • Er is uiteraard een opwarmpunt voor melk en een verschoonplek voor de allerkleinste Reurpoppertjes.

7. Nieuw, nieuwer, nieuwst
De plattegrond voor Reurpop 2018 is al getekend, dus prent hem in je hoofd. Natuurlijk hebben wij ook dit jaar enkele primeurs, zoals:

  • de roze opblaasbare kerk, ook bekend als Fort Fiësta. Hier is volop ruimte voor gekkigheid, absurditeit maar bovenal feest.
  • Secret Area. Deze is alleen toegankelijk voor onze vrijwilligers, sponsoren en bezoekers die een exclusieve toegangskaart hebben weten te bemachtigen. Hier goaw lekker interessant en decadent doen met elkaar. Nee gekkigheid, natuurlijk doen we dat niet. Maar het is wel exclusief.
  • Huiskamertent. Je hebt je nog nooit zo thuis gevoeld als in onze huiskamertent. Geniet van live muziek, spektakel en theater.

8. Parkeren is een vak, geen 2 vakken
Zoveel mensen, zoveel manieren om richting het terrein te komen. Maar voor iedere manier hebben wij een oplossing. Of je nou gebracht wordt, zelf met de auto komt of de fiets pakt. Zo zijn er bij het festivalterrein genoeg parkeermogelijkheden, waardoor jij je auto dicht bij het festivalterrein kunt parkeren. Parkeren kost bij ons overigens he-le-maal niets. Echt niet. Tegenover het terrein is er de vertrouwde fietsenstalling. Kom je van verre? Koop bij ons een buskaart en reis comfortabel en met klasse van en naar huis (alleen zaterdag mogelijk).

9. Help!
Is er iets loos en heb je een klein/groot ongelukje gehad? Uiteraard hebben wij daarvoor een EHBO-punt ingericht. Maar, voorkomen is beter dan genezen!

10. Dat zal lekker smaken
Omdat je op een lege maag geen feest kunt vieren, hebben wij weer een uitgebreid assortiment aan catering samengesteld voor de inwendige mens.  Probeer dit jaar eens een zeewierburger, gebakken sprinkhaan of krekelkroketje of ga voor een oud en vertrouwd patatje mayo.

Het bericht 10 praktische Reurpop Survival tips verscheen eerst op Reurpop.


Lees volledige artikel op: Reurpop