Sofia Dragt

Sofia Dragt speelde als support voor o.a. Dotan, Lucky Fonz III en Wallis Bird en won vijf jaar geleden de Grote Prijs van Nederland in de singer-songwriter-categorie. Haar laatste hit Lighter telt op Spotify al ruim 100.000 streams, de song ... Lees meer ...

Het bericht Prijswinnend singer-songwriter Sofia Dragt brengt liedjes die landen verscheen eerst op Reurpop.


Sofia Dragt

Sofia Dragt speelde als support voor o.a. Dotan, Lucky Fonz III en Wallis Bird en won vijf jaar geleden de Grote Prijs van Nederland in de singer-songwriter-categorie. Haar laatste hit Lighter telt op Spotify al ruim 100.000 streams, de song ‘Till It’s Over al meer dan 200.000. Zondag 10 juni speelt de Wageningse zangeres en liedjesschrijver van 14:00 tot 14:45 uur in onze Huiskamertent.

Naast muziek heeft Sofia nog een grote passie: deltavliegen. Hoog in de lucht overziet ze voor even de dingen, die ze later vanachter haar vleugel verwerkt tot liedjes die landen in je hoofd.

Zondag 10 juni neemt je met haar pure stemgeluid en kenmerkende pianospel mee in vogelperspectief, waarbij beelden en sfeer minstens net zo belangrijk zijn als klanken.

Pop en klassiek
De ultieme beheersing van haar instrument heeft ze te danken aan de lessen klassiek piano, die ze al volgt vanaf haar vijfde jaar. Op haar twaalfde ruilt Sofia deze lessen in voor een blanco vel papier en schrijft ze haar eerste liedje, een aansprekende mix van pop en klassiek. Die combinatie is terug te vinden in haar lijstje met favoriete artiesten – van Ludovico Einaudi en Yann Tiersen tot Regina Spektor en Patrick Watson – en uiteraard haar eigen liedjes. Kun je niet wachten tot 10 juni? Sofia is ook te vinden op Spotify!

Het bericht Prijswinnend singer-songwriter Sofia Dragt brengt liedjes die landen verscheen eerst op Reurpop.


Lees volledige artikel op: Reurpop