Leeways XL op Reurpop

Vijf totaal verschillende mannen vertegenwoordigen de verassende combinatie Leeways XL. De uiteenlopende roots en persoonlijke achtergronden van de bandleden worden vertaald naar muziek die zich richt op de heupen en hersenen. Dit maakt dat Leeways XL gekenmerkt wordt als een ... Lees meer ...

Het bericht Leeways XL; een verassende mix van reggae verscheen eerst op Reurpop.


Leeways XL op Reurpop

Vijf totaal verschillende mannen vertegenwoordigen de verassende combinatie Leeways XL. De uiteenlopende roots en persoonlijke achtergronden van de bandleden worden vertaald naar muziek die zich richt op de heupen en hersenen. Dit maakt dat Leeways XL gekenmerkt wordt als een mix van ‘reggae met ballen’, ‘uitbuikrock’ en ‘waarheidsfunk’.

De mix van stijlen, de zelfverzekerdheid van de groep en hun ervaring zorgen ervoor dat de mannen nergens voor terugschrikken. De reggae, de hiphop en de rock waaruit Leeways XL put, kennen allemaal een traditie van ‘zeggen waar het op staat’. En dit is dan ook wat je terug hoort in de muziek van deze band!

Het motto van Leeways XL luidt: ‘We accepteren geen nee!’ . Zo weten de mannen iedere zaal, menig strandtent en elke weide keer op keer op te zwepen door hun zonnige vibes. Ook op de Zwarte Cross bleek in 2012 dat de muziek van Leeways XL voor velen moeilijk te weerstaan is! Dit maakte dat Leeways XL in 2014 welverdiend de finale van de Grote Prijs van Nederland won.

Nieuwsgierig? Kom de lekkere vibe van Leeways XL ervaren in de Zandkoele op zondag 10 juni!

Nog meer reggae!

The Dubbeez

Ook The Dubbeez komen zondag 10 juni naar Reurpop, als headliner in de Zandkoele! Deze zeskoppige Amsterdamse reggaeband won in 2016 de World Reggae Contest in Polen. Ze stonden al eens op de Zwarte Cross, Paaspop, Kwaku, Eurosonic Noorderslag en een jaar geleden bij De Wereld Draait Door.

ReggaeXperience

ReggaeXperience trapt zondag 10 juni af als eerste reggaeband in de Zandkoele. Verwacht een feestelijk begin van deze reggaemiddag met bekende meezingers ondergedompeld in een reggaesausje, zoals Big Mountain – Baby I Love Your Way en Wayne Wade – Lady. Uiteraard komen ook grootheden als Bob Marley en UB40 aan bod.

Ook coveren ze met gemak artiesten van eigen bodem als Nick & Simon en Doe Maar, evenals popsterren als Bruno Mars. Kortom, komt dat zien!

Het bericht Leeways XL; een verassende mix van reggae verscheen eerst op Reurpop.


Lees volledige artikel op: Reurpop