Goedemorgen Reurpop

De Reurpopzondag wordt dit jaar alweer voor de zevende keer afgetrapt met een ouderwets gezellig koffieconcert voor de oudere Reurpopper. Jacques Herb, de Sleppers en de Berkelzangers gaan er 10 juni met u een bonte ochtend van maken! 65-plussers hebben de hele ... Lees meer ...

Het bericht Goedemorgen Reurpop met Jacques Herb, de Sleppers en de Berkelzangers verscheen eerst op Reurpop.


Goedemorgen Reurpop

De Reurpopzondag wordt dit jaar alweer voor de zevende keer afgetrapt met een ouderwets gezellig koffieconcert voor de oudere Reurpopper. Jacques Herb, de Sleppers en de Berkelzangers gaan er 10 juni met u een bonte ochtend van maken! 65-plussers hebben de hele zondag gratis entree.

Nieuw dit jaar is de Rotterdamse zanger Jacques Herb. In 1970 won Herb met het zelfgeschreven nummer De Toreador een talentenjacht die op tv werd uitgezonden. Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, zag het talent. Hij bewerkte het nummer Manuela voor Herb, die er vervolgens een enorme hit mee scoorde.  De laatste hit van Herb was Ik heb de zomer meegebracht. Een toepasselijk nummer tijdens de doorgaans zonnige Reurpopzondag.

Een andere nieuwkomer dit jaar zijn de Berkelzangers, een Achterhoeks mannenkoor. De momenteel ruim 40 leden komen uit onder andere Borculo, Neede, Ruurlo en Lochem. Dankzij hun vele optredens, kennen ze menig verzorgingshuis en verpleegcentrum van binnen. Het repertoire bestaat uit een brede selectie aan Nederlands-, Duits- en Engelstalige liedjes, zowel in de hoek van de Shanty als de Egeländer, Caribbean en Pop.

‘Nooit bi-j huus, altied op pad, speult op’t geheur, veur ieder wal wat.’ Iemand die altijd op pad en nooit thuis is, dat is de definitie van een slepper. Vermenigvuldig dat met vier, en je komt uit bij De Sleppers. Bijna 25 jaar na oprichting zijn de Ruurlose vrienden nog steeds zo hecht als toen. De band vormde zich in de jaren ’90, toen de vier ‘sleppers’ Ype-Jan Banda, Peter Weenk, Michiel Ras en Rik Kamperman elkaar geregeld troffen bij het in Ruurlo wereldberoemde café ’t Haantje. Ze zijn wederom vaste podiumgast bij Goedemorgen Reurpop.

Verloting

Zodra de grote tent zondagochtend opengaat, kunt u alvast plaatsnemen op de klaargezette banken en stoelen. U krijgt vervolgens een kop koffie of thee met wat lekkers aangeboden, zodat u de dag goed kunt beginnen! De eerste consumptie is uiteraard van het huis. Tijdens Goedemorgen Reurpop wordt zoals altijd weer een grandioze verloting georganiseerd, met – inmiddels volgens traditie – als hoofdprijs een fiets van Hofstede Tweewielers.

Goedemorgen Reurpop belooft zoals ieder jaar weer een muzikaal en vrolijk begin van de dag te worden! De Reurpop-vrijwilligers zullen al vroeg klaarstaan om er samen met u, én de muzikanten, een onvergetelijke ochtend van te maken! Na goedemorgen Reurpop zal het middagprogramma in het teken staan van plezier voor het hele gezin.

Trouwerij

Tegelijkertijd met Goedemorgen Reurpop vindt de trouwerij in de Roze Kerk plaats. Bovendien is de Huiskamertent dan ook al geopend.

Het bericht Goedemorgen Reurpop met Jacques Herb, de Sleppers en de Berkelzangers verscheen eerst op Reurpop.


Lees volledige artikel op: Reurpop