De fansite van de tv-serie De Zevensprong, naar het beroemde jeugdboek van Tonke Dragt, toont een prachtige oude prent van Kasteel Ruurlo ‘Chateau de Ruurlo’. De verfilming van het boek werd in de jaren 80 opgenomen in Kasteel Ruurlo. Maker van de prent ‘Chateau de Ruurlo’ uit 1829 was de Frans-Belgische uitvinder en lithograaf Marcellin […]

Het bericht Chateau de Ruurlo: prachtige prent van het kasteel uit 1829 verscheen eerst op Ruurlo.


De fansite van de tv-serie De Zevensprong, naar het beroemde jeugdboek van Tonke Dragt, toont een prachtige oude prent van Kasteel Ruurlo ‘Chateau de Ruurlo’. De verfilming van het boek werd in de jaren 80 opgenomen in Kasteel Ruurlo.

Maker van de prent ‘Chateau de Ruurlo’ uit 1829 was de Frans-Belgische uitvinder en lithograaf Marcellin Jobard (1792-1861). Hij nam de eerste foto in de Belgische geschiedenis en geldt als de bedenker van zogeheten “emotionele karakters”. Zo gebruikte hij een gespiegeld vraagteken ⸮ om ironie uit te drukken. Jobards typografie-ideeën worden beschouwd als de voorlopers van onze emoticons en smileys.

Op de fansite van De Zevensprong is nog meer te ontdekken over het bekende boek. Zo wordt uitgebreid ingegaan op alle locaties van de tv-serie en welke kamers in Kasteel Ruurlo zijn gebruikt voor de opnames. In onze museumshop in Kasteel Ruurlo is het boek ‘De Zevensprong’ te koop. Volgens De Volkskrant is het één van de beste boeken van Tonke Dragt: “De spannende verhalen die meester Frans van der Steg aan zijn klas vertelt, lijken werkelijkheid te worden als hij bijles gaat geven aan een jongen die beweert dat hij tegen zijn wil wordt vastgehouden in een oud huis met een verborgen schat.”

Het bericht Chateau de Ruurlo: prachtige prent van het kasteel uit 1829 verscheen eerst op Ruurlo.


Lees volledige artikel op: MuseumMore