Een prachtig jubileum werd vrijdag 24 november op de Kerst Zwartschool gevierd. Al 25 jaar is juf Anja Sprukkelhorst werkzaam op deze school. Talloze Ruurlose kinderen heeft zij al die jaren in de groep gehad. “Het onderwijs is ingrijpend veranderd”, zo vertelt Anja. “Vroeger gaf de je hele dag voornamelijk klassikaal les. En als het correctiewerk afgerond was, kon men al snel naar huis. Dat is heden ten dage ondenkbaar in het onderwijs. Nadat de kinderen naar huis zijn, vragen administratieve zaken veel tijd, zijn er veelvuldig gesprekken met ouders en onderwijsondersteuners en vinden er vergaderingen en cursussen plaats. Bovendien is het onderwijs op de Kerst Zwartschool gericht op de onderwijsbehoeftes van individuele kinderen en dat leidt vanzelfsprekend tot veel voorbereidingstijd van lessen.”

Anja heeft de afgelopen jaren vrijwel alle groepen van 1 t/m 6 gehad. Aanvankelijk kwam Anja op school ter vervanging van een langdurig zieke collega. Nadat deze juf weer hersteld was, moest Anja logischerwijs uitzien naar een andere baan. Maar al vrij snel raakte dezelfde collega tijdens een teamuitje gewond en hierdoor kon Anja haar taken weer oppakken. Nadat ze jarenlang een fulltime functie had, draaide Anja dat na de geboorte van haar eerste kind terug naar een parttime baan.

Nooit heeft Anja de behoefte gehad om te switchen naar een andere school. “Ik voel me hier thuis. Het is een geweldige werkplek met fijne kinderen en prettig team. De kinderen geven me zoveel energie. Ik geniet elke dag van hun uitspraken en grapjes!” Het jubileum heeft Anja vrijdagochtend in de klas gevierd en later op de middag was er een gezellig samenzijn met familie en collega’s.

Anja taart