Handsome Poets

De Nederlandse indiepopband Handsome Poets speelt volgend jaar op de Reurpop-vrijdag! Ze zijn daarmee de allereerste headliner in een reeks van vele aankondigingen die nog volgen in aanloop naar het Achterhoekse muziekfestival. Het meest bekend is de band van het ... Lees verder

Het bericht Eerste aankondiging Reurpop 2018: Handsome Poets! verscheen eerst op Reurpop.


Handsome Poets

De Nederlandse indiepopband Handsome Poets speelt volgend jaar op de Reurpop-vrijdag! Ze zijn daarmee de allereerste headliner in een reeks van vele aankondigingen die nog volgen in aanloop naar het Achterhoekse muziekfestival.

Het meest bekend is de band van het nummer Sky on fire, dat door de NOS tijdens de Olympische Spelen van 2012 als anthem gebruikt werd. De song behaalde een top 3 positie in de Top40 en staat nog tot op de dag van vandaag in de Top2000. In 2010 gooiden deze knappe dichters al hoge ogen met Dance the war is over; het nummer werd uitgeroepen tot 3FM Megahit en leverde hen hun eerste Top40-notering op.

Amerikaanse film
Het nummer Sky on fire Edge speelt ook tijdens de aftiteling van de nieuwe Amerikaanse film Edge of Seventeen. Toen regisseur Kelly Fremon Craig de song tijdens de montage van de aftiteling hoorde, kreeg hij spontaan kippenvel. ,,Het was cool dat een scene die ik al een miljoen keer had gezien, opeens als nieuw voelde door een stukje muziek. Dat is wat goede muziek doet”, zei hijdaarover tegen Entertainment Weekly.

Vrijdag
Er zijn geruchten dat de Handsome Poets volgend jaar met een nieuw album komen, maar daar wil Reurpop zijn vingers nu nog niet aan branden. We zouden onze vingers er natuurlijk wel bij aflikken… Komt dat zien, vrijdag X juni in De Balzaal van X tot X!

Handsome Poets – Dance (The War Is Over) @ Pinkpop 2013

Handsome Poets – Sky On Fire @ Pinkpop 2013

Het bericht Eerste aankondiging Reurpop 2018: Handsome Poets! verscheen eerst op Reurpop.


Lees volledige artikel op: Reurpop