Het wemelde afgelopen donderdagavond van de griezels in Ruurlo. Uit alle hoeken en gaten kwamen de heksen, mummies en spoken tevoorschijn om de kijkavond van de Kerst Zwartschool te bezoeken. Stalen zenuwen waren een vereiste voor het toegestroomde publiek. De school sloot op spectaculaire wijze de Kinderboekenweek af. Een variatie aan uitwerkingen van alle kinderen van de school was te bewonderen en hiervoor was wederom grote belangstelling van kinderen, ouders en opa’s & oma’s. En wilde men alles goed zien, dan was een zaklamp onontbeerlijk, want het donker overheerste in de meeste groepen!

Een van de vele hoogtepunten was het spookhuis in groep 8a. Van het klaslokaal was niets meer te herkennen, daar hadden de leerlingen en hun meester Ap wel voor gezorgd. En aan het gegil dat regelmatig door de hele school was te horen, bleek hun missie geslaagd: Gruwelijk Eng!   Een aantal personages uit de onlangs gepresenteerde videoclip van het team van de Kerst Zwartschool was live aanwezig. Maar voor een enkel kind was dat toch wel een beetje té eng….

De ouderraad zorgde voor een gezellige, sfeervolle ontmoetingsplek, waar men onder het genot van een hapje en een drankje weer een beetje bij kon komen van alle angstaanjagende  indrukken…

collage KBW 2017